Kini Anda Boleh Renew Lesen Memandu Sehingga 10 Tahun

renew-lesen-memandu-10-tahun

Pemandu di Malaysia kini boleh mendapatkan lesen memandu yang sah sehingga tempoh 10 tahun. Keputusan ini telah diumumkan oleh Menteri Pengangkutan, YB Anthony Loke. Langkah ini diambil dalam usaha untuk memudahkan proses pembaharuan lesen memandu bagi pemandu di negara ini.

Memberikan Keselesaan Dan Kemudahan Orang Ramai

Sebelum ini, pemandu hanya dibenarkan untuk memperbaharui lesen memandu mereka setiap lima tahun sekali. Dengan pemberian lesen memandu yang sah sehingga 10 tahun, ini akan memberi keselesaan dan kemudahan kepada pemandu. Mereka tidak perlu kerap menguruskan pembaharuan lesen memandu mereka.

Menurut YB Anthony Loke, keputusan ini telah dibuat selepas mendengar cadangan daripada orang ramai. Ianya juga dalam usaha untuk memperbaiki perkhidmatan pengangkutan di negara ini.

Beliau juga menyatakan bahawa pihak kementerian akan terus berusaha untuk memperbaiki sistem pengangkutan di negara ini demi keselesaan dan kepuasan orang ramai.

Selesaikan Saman Tertunggak Untuk Renew Lesen Memandu Anda

Bagi pemandu yang ingin renew lesen memandu mereka sehingga tempoh 10 tahun, mereka perlu memastikan bahawa mereka mematuhi semua syarat-syarat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa pengangkutan.

Ini termasuklah memastikan bahawa pemandu tersebut tidak mempunyai sebarang rekod kesalahan trafik atau kesalahan lain yang boleh mempengaruhi kelulusan pembaharuan lesen memandu mereka.

Keputusan untuk memperbaharui lesen memandu sehingga tempoh 10 tahun ini telah mendapat sambutan yang positif daripada orang ramai. Banyak pemandu merasa lega kerana tidak perlu lagi menguruskan pembaharuan lesen memandu setiap lima tahun sekali. Selain itu, ini juga akan membantu mengurangkan kesesakan di pejabat berkuasa pengangkutan ketika musim pembaharuan lesen memandu.

Kesimpulan

Secara kesimpulannya, keputusan untuk memperbaharui lesen memandu sehingga tempoh 10 tahun adalah langkah yang baik dalam usaha untuk memudahkan proses pembaharuan lesen memandu bagi pemandu di Malaysia. Diharapkan dengan adanya kemudahan ini, ia akan membantu meningkatkan keselesaan dan kepuasan pemandu di negara ini.

Usaha kementerian terutamanya Kementerian Pengangkutan ini wajar disokong oleh orang ramai. Anda kini boleh memperbaharui lesen memandu anda secara atas talian. Bagi mereka yang ingin memperbaharui lesen memandu mereka bolehlah klik pada butang di bawah;

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    logo renew lesen
    NR SYNERGY SERVICES merupakan penyedia perkhidmatan untuk memperbaharui lesen memandu CDL secara online
    © 2024 Hakcipta Terpelihara NR Synergy Services (MA0304764-V)
    Privacy Policy Terms And Conditions